maandag 25 juni 2012

'De duivel van Vico': zomerboek 2012


uitgeverijprometheus.nl

 De zomer -van boeken- begon zowat in mei


Uitgeverij Prometheus was er vroeg bij dit jaar. Al in mei 2012 verscheen een roman die ideaal is om te lezen tijdens de zomervakantie. 'De duivel van Vico' van Ton Vogels speelt zich af in Vico del Gargano, een dorpje in Zuid- ItaliĆ«.  Alhoewel het verhaal zich afspeelt rond San Valentino, bij ons bekend als Valentijnsdag, lijkt het er in het dorp iedere dag mooi weer te zijn. De beschrijving van een stralende zon in een land dat toch al bekend staat om haar warmte en passie is al de eerste reden om 'De duivel van Vico' tot ideaal zomerboek uit te roepen.


Duivels boek voor in de zomer


De titel verraadt de tweede reden : de aanwezigheid van de duivel. Voor de nuchtere Nederlander klinkt dit exotisch, duivelse rituelen komen toch alleen voor in tropische landen waar voodoo praktijken normaal zijn? Ton Vogels laat in 'De duivel van Vico' zien dat exorcisme ook nog voor komt in Europa en dat bijgeloof een dorp in zijn ban kan houden.Spanning en mysterie

In mijn recensie gaf ik al aan dat Vogels de lezer regelmatig weet te verrassen door onverwachte gebeurtenissen te verwerken in het verhaal. Hierdoor is het een aangenaam boek om te lezen, omdat de spanning wordt vastgehouden, zelfs nadat de mysteries rondom de twee hoofdpersonen voor de lezer zijn opgelost. 'De duivel van Vico'  leest vlot weg en heeft een eenvoudige verhaallijn. Ook daardoor is het een ideaal boek om te lezen op het strand of op terras. En vergeet dan vooral het glaasje limoncino niet!

Meer weten over Ton Vogels?
'De duivel van Vico' direct bestellen bij Bol.com?

Dit is misschien ook leuk om te lezen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Help deze blog interactief te houden en reageer hier!