woensdag 29 augustus 2012

Out Of Office Poetry* van De lezer regeert

Op het moment ben ik niet bereikbaar, ik lees boeken op het strand en heb mijn pc niet bij de hand. Om die reden lees ik geen e-mail, maar van vroeg tot laat boeken, enorm veel. Weten wat mij op dit moment inspireert? Ga naar De lezer regeert!

Niet storen, ik lees!


Out Of Office Poetry is een initiatief van Gedichtendag 2013. Een ontzettend goed idee, mocht je op vakantie gaan en  je originaliteit willen laten zien aan collega's, vrienden en al die anderen die vergeten zijn dat je op het strand ligt met een boek in je hand. Out of Office Poetry heeft kant-en-klare gedichten die bekende dichters hebben gemaakt om jouw e-maillezers op poëtische manier te laten weten dat je er niet bent. Wie niet houdt van een klant-en-klaar- gedicht, kan uiteraard zelf aan de slag ( zie hierboven de creatie van De lezer regeert).

Boeken voorproeven

De meesten moeten het al begrepen hebben, De Lezer Regeert is even op vakantie. Maar, eerst nog een voorproefje van wat er na haar vakantie aan recensies komen gaat:

De Argentijnse auteur Claudia Piñeiro  schreef  de thriller 'Betibú', in Nederlandse vertaling uitgegeven als 'De regels van het spel' door uitgeverij Signatuur Noir. Het eerste hoofdstuk leest als een film...de schoonmaakster gaat het huis van de heer Chazarreta binnen, ziet hem zitten (hij zit met zijn rug naar haar toe), groet hem, krijgt geen gehoor en loopt verder. Dan bedenkt ze zich, ze had gezien dat onder zijn stoel een glas whisky was omgevallen. Ze loopt terug naar zijn stoel, ziet bloed, kijkt naar Chazarreta en ziet dat zijn keel is doorgesneden...

Nog niet in Nederlandse vertaling uitgekomen, maar te grappig om te laten liggen ( zo deed de presentatie vermoeden) is 'Various pets alive and dead' van Marina Lewycka. Broer en zus verschillen niet alleen van elkaar, maar ook van hun ouders. Hij verdient groot geld, maar durft het niet aan zijn ouders te vertellen. De ouders zoeken contact met hun kinderen en vertellen hun een heugelijke mededeling: ze gaan trouwen. Maar of de kinderen daar nu zo blij mee zijn?

'Als ik mijn ogen sluit' is een boek van de Braziliaanse schrijver Edney Silvestre en is vertaald uit het Portugees naar het Nederlands. Een boek dat veel lovende reacties heeft gekregen toen het uitkwam en waar een zekere aantrekkingskracht van uit gaat. Zou het zijn, omdat het verhaal zich afspeelt in Brazilië, omdat er een moord moet worden opgelost, of omdat twee jongetjes de moord moeten oplossen?

Tot slot, een fijn weekend toegewenst en bedenk: soms moet je de moderne technologie eens laten rusten ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Help deze blog interactief te houden en reageer hier!